MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Fot Grzegorz Jakubowski/Polskapresse/ Zdjęcie ilustracyjne

Sprawdź nietypowe przepisy na kotlety schabowe z okazji Dnia Kotleta Schabowego. Schabowy nie musi być nudny! Zobacz najciekawsze przepisy

EFEKTOWNE KOTLETY SCHABOWE NADZIEWANE JARMUŻEM

Składniki:
- 1 OPAKOWANIE JARMUŻU
- 4 DUŻE KOTLETY SCHABOWE
- 1 OPAKOWANIE MOZZARELLI W ZALEWIE
- 3 ZĄBKI CZOSNKU
- 1 CEBULA
- 1 JAJKO
- 0,5 SZKLANKI PŁATKÓW OWSIANYCH
- 2 ŁYŻKI MĄKI
- OLEJ DO SMAŻENIA
- SÓL I PIEPRZ

Sposób przygotowania:
Mięso rozbić na cienkie plastry, przyprawić solą i pieprzem. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na maśle, następnie dodać posiekany jarmuż. Dusić 10 min, a pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posolić i popieprzyć. Ser osączyć i pokroić w plastry. Jajko rozkłócić z odrobiną soli, mąkę wymieszać z płatkami. Na każdy kotlet położyć trochę jarmużu i 2 plastry sera, zwinąć w roladkę, obtoczyć w jajku i p łatkach z mąką. Włożyć na patelnie z dobrze rozgrzanym tłuszczem i zrumienić z każdej strony. Przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec 10 min w temperaturze 200 st.C.

Źródło: beszamel.pl

Kolejny przepis --->

Zarobki w straży miejskiej

Zobacz również

Jesus Imaz po meczu z Piastem: Zasługujemy na mistrzostwo

Jesus Imaz po meczu z Piastem: Zasługujemy na mistrzostwo

Dobiegli na Monte Cassino. Spod Krakowa w dzień i w nocy nie przerwali sztafety

Dobiegli na Monte Cassino. Spod Krakowa w dzień i w nocy nie przerwali sztafety

Polecamy

Marta Lipińska przysięgała dwukrotnie. Z drugim mężem jest od ponad pół wieku

Marta Lipińska przysięgała dwukrotnie. Z drugim mężem jest od ponad pół wieku

„Choroba Kopciuszka” często jest diagnozowana zbyt późno. Zwróć uwagę na ten objaw

Choroba Kopciuszka” często jest diagnozowana zbyt późno. Zwróć uwagę na ten objaw

Puszyste naleśniki na maślance. Zajadaj się nimi do ostatniego kęsa

HIT DNIA
Puszyste naleśniki na maślance. Zajadaj się nimi do ostatniego kęsa