Składniki:
- 1,5 szklanki mąki ziemniaczanej
- 0,5 szklanki mąki wrocławskiej
- 1 szklanka cukru
- 6 jajek
- olejek zapachowy do ciasta
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 kostka margaryny
Sposób przygotowania:
Mąki oraz proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Cukier i margarynę utrzeć do białości, dodawać na przemian po jednym jajku i po łyżce mąki z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać olejek, delikatnie wymieszać i wylewać ciasto do formy. Włożyć formę do gotującej się wody i gotować 1 godzinę.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji ze Skoków, Wągrowca i powiatu wągrowieckiego szukaj zawsze na stronie www.wagrowiec.naszemiasto.pl
Jajka pieczone z fetą i pomidorkami
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?