Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Trn Street City 23. Event motoryzacyjny w Toruniu

Trn Street City 23. Event motoryzacyjny w Toruniu

Wiązownica zawaliła końcówkę i przegrała z Czarnymi [ZDJĘCIA]

Wiązownica zawaliła końcówkę i przegrała z Czarnymi [ZDJĘCIA]

Polecamy

Piłkarskie Orły: Czwartoligowiec znów wygra klasyfikację na Warmii i Mazurach?

Piłkarskie Orły: Czwartoligowiec znów wygra klasyfikację na Warmii i Mazurach?

Czart nie żyje. "Podkurczone szpony wskazują na otrucie"

Czart nie żyje. "Podkurczone szpony wskazują na otrucie"

Sąd w Elblągu umorzył postępowanie wobec sędziego za jazdę po pijanemu

Sąd w Elblągu umorzył postępowanie wobec sędziego za jazdę po pijanemu