MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajko na twardo jest pyszne i zdrowe, ale niektórzy unikają...
fot. istock.com

Z tymi sztuczkami gotowanie to pestka! Poznaj kuchenne triki, które ułatwią ci życie i uratują niejedno danie

Jajko na twardo obrane w moment

Jajko na twardo jest pyszne i zdrowe, ale niektórzy unikają tej potrawy tylko przez to, że jego obieranie może trwać wieki. Widocznie nie poznali jeszcze sposobu, który skraca czas obierania ugotowanego jajka do minimum. Po pierwsze, wodę, w której gotujesz jaja, należy lekko posolić. Po drugie, gdy jajko jest już ugotowane, przed obraniem postukaj nim z każdej strony o blat, by skorupka popękała. Następnie roluj jajko przez chwilę w dłoniach lub na blacie. Wtedy skorupka będzie odchodziła płatami i szybko będziesz mógł wziąć się za jedzenie.

Zobacz również

Juvenia Kraków zagra o brązowy medal mistrzostw Polski

Juvenia Kraków zagra o brązowy medal mistrzostw Polski

Otylia Jędrzejczak: Chcemy, by dzieci bawiły się rywalizacją

Otylia Jędrzejczak: Chcemy, by dzieci bawiły się rywalizacją

Polecamy

Nigdy nie miał prawa jazdy, a wsiadł za kierownicę

Nigdy nie miał prawa jazdy, a wsiadł za kierownicę

Wiemy jakie sklepy będą w nowym parku handlowym na ul. Gdańskiej!

TYLKO U NAS
Wiemy jakie sklepy będą w nowym parku handlowym na ul. Gdańskiej!

Wypadek z udziałem śmieciarki pod Krakowem. Jedna osoba została poszkodowana

Wypadek z udziałem śmieciarki pod Krakowem. Jedna osoba została poszkodowana