MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Agencja Unii Europejskiej ds. Bezpieczeństwa Żywności już w...

Te robaki i owady są dodawane DO JEDZENIA Nawet o tym nie wiesz. Oto lista legalnych dodatków z owadów! CO Z NICH ROBIĄ? SPRAWDŹ

Mącznik młynarek

Agencja Unii Europejskiej ds. Bezpieczeństwa Żywności już w 2021 roku uznała suszone larwy mącznika młynarka za w pełni bezpieczne do spożycia. Robaki mączne to jedne z najczęściej wykorzystywanych owadów w produkcji żywności. Larwy mącznika młynarka i robaczki smocze charakteryzują się wysoką zawartością białka (ponad 50%) oraz zawierają wiele cennych składników odżywczych, takich jak kwasy tłuszczowe omega-3 i witaminy z grupy B. Są one wykorzystywane jako składnik przetworów spożywczych, np. białkowych batonów, kulek energetycznych, karmy dla zwierząt.

Zobacz również

Kocia Szajka trafi do Bielska-Białej

NOWE
Kocia Szajka trafi do Bielska-Białej

Jubileuszowa ciuchcia zatrzymała się w Chodzieży. Można było wyruszyć w podróż

Jubileuszowa ciuchcia zatrzymała się w Chodzieży. Można było wyruszyć w podróż

Polecamy

Eksperci ds. snu nie robią tego nigdy rano. To łatwe i trudne jednocześnie

Eksperci ds. snu nie robią tego nigdy rano. To łatwe i trudne jednocześnie

Puszyste drożdżówki z truskawkami. Ten rarytas rozpływa się w ustach

Puszyste drożdżówki z truskawkami. Ten rarytas rozpływa się w ustach

Zdrowa i kolorowa sałatka z młodych ziemniaków. Najlepsza do grilla

Zdrowa i kolorowa sałatka z młodych ziemniaków. Najlepsza do grilla