Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Chleb maczany w jajku i mleku smażony na tłuszczu...
fot. Fot. NAC

Te potrawy z czasów PRL jadaliśmy codziennie. Skusicie się teraz na takie dania? [PRZEPISY]

Chleb maczany w jajku i mleku smażony na tłuszczu
Rarytas czasów PRL. Chleb był zawsze, mleko i jajko też się znalazło. I – wbrew pozorom – jest to bardzo smaczne. Usmażony chleb można posmarować dżemem.

Składniki
chleb
jajko
mleko
sól do smaku
tłuszcz do smażenia

Wykonanie
Chleb pokroić na kanapki. Jajko rozmącić z odrobiną mleka, posolić. Kromki chleba zamoczyć z dwóch stron w jajku i mleku i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

Zobacz również

Tak oceniliśmy piłkarzy Arki za mecz z Zagłębiem. Kobacki dał zwycięstwo

Tak oceniliśmy piłkarzy Arki za mecz z Zagłębiem. Kobacki dał zwycięstwo

Tego jeszcze nie grali. Kibic Widzewa... kiwał stewarda na murawie

Tego jeszcze nie grali. Kibic Widzewa... kiwał stewarda na murawie

Polecamy

Kleszcze afrykańskie w Polsce! Jakie choroby przenoszą?

Kleszcze afrykańskie w Polsce! Jakie choroby przenoszą?

Najlepsza wiosenna sałatka do obiadu. Rodzina prosi o nią codziennie

Najlepsza wiosenna sałatka do obiadu. Rodzina prosi o nią codziennie

Miał brzuch jak w ciąży z trojaczkami. Powodem była… kupa

Miał brzuch jak w ciąży z trojaczkami. Powodem była… kupa