Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zbyt długie przechowywanie sałatki jarzynowej to błąd...
fot. pixabay.com

Takie błędy popełniamy najczęściej, robiąc sałatkę jarzynową - lista. Największe błędy, przez które sałatka jarzynowa traci na smaku

SAŁATKA JARZYNOWA - JAK PRZECHOWYWAĆ?

Zbyt długie przechowywanie sałatki jarzynowej to błąd
Sałatkę jarzynową z majonezem przygotowuje się zwykle z pewnym wyprzedzeniem. Choć sałatka jarzynowa nie jest skomplikowana w przyrządzaniu, to jednak gotowanie i krojenie wszystkich składników jest żmudne i czasochłonne. Dlatego wiele osób decyduje się robić sałatkę jarzynową wcześniej a nie w dniu jej podania. Nie wolno jednak przesadzać! Sałatka jarzynowa z majonezem ma krótką przydatność do spożycia. Należy ją zjeść w ciągu 48 godzin od przygotowania, a przez ten czas przechowywać w lodówce. Po upływie tego czasu nie wolno jeść sałatki i bezwzględnie należy ją wyrzucić. Gotowane warzywa ulegają rozkładowi i fermentują. Ocet z ogórków czy majonezu spowalnia nieco rozwój bakterii gnilnych, ale mu nie zapobiega.

Zobacz również

Połaniec i Klimontów najlepsi w finale wojewódzkim Pucharu Tymbarku U-12 [FOTO,WIDEO]

Połaniec i Klimontów najlepsi w finale wojewódzkim Pucharu Tymbarku U-12 [FOTO,WIDEO]

Czołowe zderzenie pod Myślenicami. Ranne dzieci i osoby dorosłe

Czołowe zderzenie pod Myślenicami. Ranne dzieci i osoby dorosłe

Polecamy

Najlepsza wiosenna sałatka do obiadu. Rodzina prosi o nią codziennie

Najlepsza wiosenna sałatka do obiadu. Rodzina prosi o nią codziennie

PZPN nagrodzi kluby Ekstraklasy? Przepis o młodzieżowcu w nowej odsłonie

PZPN nagrodzi kluby Ekstraklasy? Przepis o młodzieżowcu w nowej odsłonie

Te antyczne zboża są najlepsze dla cukrzyka

Te antyczne zboża są najlepsze dla cukrzyka