Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Popularność odgrzewanego jedzenia wynika z faktu, że obecnie...
fot. Pixabay

Odgrzewasz to jedzenie? Popełniasz błąd! Tych potraw nie odgrzewaj dla swojego bezpieczeństwa!

Dlaczego tak popularne jest odgrzewanie jedzenia?

Popularność odgrzewanego jedzenia wynika z faktu, że obecnie prowadzimy bardzo zabiegany tryb życia. Co więcej, do pracy często nie zabieramy kanapek, ale właśnie jedzenie, które możemy szybko podgrzać np. w firmowej mikrofalówce.

ZOBACZ TEŻ:
Stan witaminy E w organizmie
Tak zrzucisz zbędne kilogramy! Połącz dietę ze skutecznym leczeniem!


Wbrew pozorom jednak jest to złe rozwiązanie, przynajmniej w niektórych przypadkach. Co do zasady jednak jest to mniej zdrowe, choć coraz częściej możemy znaleźć właśnie półprodukty przygotowane właśnie do odgrzania w mikrofalówce lub piekarniku. Czego nie powinniśmy robić, jeśli zależy nam na zdrowiu?

Zobacz również

Groźny wypadek na Pomorzu. Ranne zostało dziecko

Groźny wypadek na Pomorzu. Ranne zostało dziecko

Łeba sprzed lat. Sentymentalna wycieczka w przeszłość

Łeba sprzed lat. Sentymentalna wycieczka w przeszłość

Polecamy

Przegląd tygodnia od 23.02 w Nowej SoliTygodniowy przegląd prasy w Nowej Soli, (23.02-29.02.2020)

Przegląd tygodnia od 23.02 w Nowej SoliTygodniowy przegląd prasy w Nowej Soli, (23.02-29.02.2020)