Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie....
fot. istockphoto.com

Te produkty możesz zamrozić! Jeśli robisz zakupy na zapas, zamiast wyrzucać jedzenie, włóż je do zamrażarki

SUROWE MIĘSO I WĘDLINY

Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie. W końcu chodzi o to, by mrozić je jak najświeższe, a nie jak najstarsze! Najlepiej mrozić mięso surowe, a wędliny – w plasterkach. Robisz schabowe i chcesz zostawić trochę na następny raz? Zamroź je bez panierki. Mięso możesz trzymać w zamrażalniku kilka miesięcy (drób – 3, wieprzowina – 6, wołowina – 8).

Zobacz również

Horror w turnieju w Madrycie: Była partnerka Świątek padła nieprzytomna na na korcie

Horror w turnieju w Madrycie: Była partnerka Świątek padła nieprzytomna na na korcie

Śmiertelne potrącenie pieszego przez pociąg w Poroninie

Śmiertelne potrącenie pieszego przez pociąg w Poroninie

Polecamy

Trzecia wygrana z rzędu Odry Opole. Są o krok od baraży. Teraz każdy mecz jest ważny

Trzecia wygrana z rzędu Odry Opole. Są o krok od baraży. Teraz każdy mecz jest ważny

W piątek nadanie sztandaru Jasła. Kierowcy mogą napotkać utrudnienia

W piątek nadanie sztandaru Jasła. Kierowcy mogą napotkać utrudnienia

Uwaga na przymrozki! IMGW wydało ostrzeżenie dla całej Małopolski

Uwaga na przymrozki! IMGW wydało ostrzeżenie dla całej Małopolski