Składniki:
1 opakowanie Gotowego Barszczu Czerwonego Knorr w litrowym kartonie,
5 suszonych moreli,
1 łyżeczka świeżego imbiru,
1 ząbek czosnku,
1 mała laska cynamonu,
sok z cytryny
Barszcz Czerwony Knorr w litrowym kartonie przelać do garnka. Morele pokroić
w drobne paski. Czosnek i imbir bardzo drobno posiekać i rozetrzeć czubkiem noża, dodać do barszczu razem z cynamonem i morelami. Całość podgrzewać, nie doprowadzając do wrzenia. Na koniec dodać kilka kropel cytryny dla pełności smaku i wyjąć cynamon.
Barszczyk przed podaniem można również przecedzić.
SMACZNEGO !
Pasztet z białej fasoli
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?