MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Gdzie zjesz lody w Międzyrzeczu? Odkryj miejsca, które kuszą smakiem

Redakcja Strony Kuchni
Redakcja Strony Kuchni
Najlepsze lodziarnie w Międzyrzeczu
Najlepsze lodziarnie w Międzyrzeczu SherSor
Dowiedz się, gdzie zlokalizowane są lodziarnie w Międzyrzeczu. Lato na pewno większości z nas kojarzy się z lodami. W gorący, słoneczny dzień okażą się najlepszym sposobem na ochłodę. Zobacz, jakie są ich rodzaje. Przejrzyj wizytówki w katalogu firm i dowiedz się, jakie smaki możesz znaleźć w lodziarniach w Międzyrzeczu.

Spis treści

Gdzie znaleźć lodziarnie w Międzyrzeczu?

Przejrzyj katalog firm i zdecyduj, gdzie wyskoczysz na lody. Weź pod uwagę opinie innych klientów i odwiedź najlepsze miejsca.

Szukasz dalej? Kliknij i przeglądaj wszystkie lodziarnie w Międzyrzeczu

Nie widzisz tu swojej ulubionej lodziarni w Międzyrzeczu? Daj znać jej właścicielowi, że może ją dodać do katalogu firm.

katalog firm

Dużo kupujesz ale nie lubisz przepłacać? Sprawdź kody rabatowe EMPIK oraz promocje i zniżki w innych sklepach online!

Jakie rodzaje lodów oferują lodziarnie w Międzyrzeczu?

Różnorodność tego popularnego deseru jest duża. W okresie letnim w wielu miejscach możemy spotkać lodziarnie posiadające w ofercie lody:

  • amerykańskie, czyli tzw. świderki

  • włoskie

  • gałkowe

  • sorbety

Na ogół lody produkowane są z gotowych proszków z dodatkiem konserwantów i wzmacniaczy smaku. Istnieją jednak w Międzyrzeczu lodziarnie, w których podobnie, jak kiedyś wykonuje się produkt z najwyższą dbałością o jakość i stosuje tradycyjne receptury, oparte na naturalnych składnikach.

To warto wiedzieć

Początki lodów. Pierwsza lodziarnia we Francji

Już w starożytnych Chinach pisano o deserze z owoców, lodu i mleka. Lodami delektowali się także nieliczni mieszkańcy starożytnego Rzymu i Grecji. Z powodu konieczności pozyskiwania lodu z wysokich gór był to posiłek wykwintny i rzadko spotykany w formie dzisiejszego sorbetu.

W Renesansie włoski architekt i kucharz Bernardo Buontalenti odkrył, że po włożeniu zamkniętego pojemnika z kremem mleczno-jajecznym do naczynia z solą i lodem zmrozi się on. Pierwsza prawdziwa lodziarnia o nazwie Cafe Procope została otwarta w 1686 roku we Francji.

Wyczaruj coś pysznego z tymi urządzeniami

Materiały promocyjne partnera
Okazje
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasta jajeczna z awokado

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na miedzyrzecz.naszemiasto.pl Nasze Miasto