18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Zimowe przetwory z grzybów. Znasz ciekawe przepisy grzybowe? Podziel się z nami

Dorota Michalczak
Sposobem na zatrzymanie smaku i zapachu grzybów mogą być przetwory, np. grzyby w sosie pomidorowym z dużą ilością cebuli albo pulpety w zalewie. A jakie Ty znasz przepisy na potrawy z grzybami?

Pulpety z grzybów leśnych

Na pulpety biorę duże grzyby i korzonki. Dowolną ilość grzybów lub samych korzonków, oczyścić i ugotować w posolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzić i zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Dodać jedno lub dwa jajka, sól, pieprz, majeranek i tartą bułkę. Całość dokładnie wyrobić. Z masy grzybowej formować niewielkie pulpety i obsmażyć je na głębokim tłuszczu. Luźno ułożyć w słoikach i zalać zalewą.

Składniki zalewy
1 litr wody, 2 łyżeczki soli, 3 łyżeczki cukru, 1/2 szklanki octu 6%, przyprawy.
Składniki zalewy zagotować i ciepłą zalać pulpety w słoikach. Zagotować. Będą na pewno mam smakowały zimą na śniadanie, obiad czy też kolację.
Smacznego.

Przepis na grzyby w sosie pomidorowym**tutaj.**

Grzyby marynowane z szyszką

Czekamy na Twoje pomysły. Pisz: [email protected]

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na nowasol.naszemiasto.pl Nasze Miasto