Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Zapraszam na deser :)

Olga Klamecka
Olga Klamecka
Wbrew pozorom to nie jest skomplikowane ciasto, a smakuje tak, że ledwo udało mi się zrobić foty zanim łasuchy domowe na nie napadły :) Macie ochotę na kawałek?

Potrzebujemy (oprócz budyniu śmietankowego i malin):1 szklanka mąki100 g masła2 żółtkapół łyżeczki proszku do pieczenia1/4szklanki  cukru pudruZ tych składników wyrabiamy ręcznie ciasto, lepimy kulkę, zawijamy w folię i schładzamy w lodówce przez pół godziny. Po tym czasie wylepiamy ciastem palcami formę do tarty, nakłuwamy widelcem, kładziemy papier dopieczenia na ciasto i sypiemy fasolę,groch - cokolwiek, byle obciążyć bo ciasto nie może wyrosnąć. Tak pieczemy przez 15 minut w temp 170-180 stopni, potem jeszcze 5 minut po zdjęciu obciążników.Budyń śmietankowy robimy zgodnie z przepisem z opakowania. Ciepły, nie gorący budyń wylewamy na trochę ostudzone ciasto i dekorujemy malinami.To wszystko :)Efekt jest, smak jest, wolny czas też,bo nie musimy ślęczeć nad ciastem pół dnia w kuchni :)To jak - zjecie kawałeczek? :)

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Zapraszam na deser :) - Warszawa Nasze Miasto

Wróć na nowasol.naszemiasto.pl Nasze Miasto