18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Polędwiczki wędzone

JPZaktualizowano 
<b>Polędwiczki wędzone</b>

<b>Autor: Gospodarstwo Rolne K.M. Wojnowscy, ul. Nowosolska 5 a,  67-112 Siedlisko, tel. 666 946 625</b>
Polędwiczki wędzone Autor: Gospodarstwo Rolne K.M. Wojnowscy, ul. Nowosolska 5 a, 67-112 Siedlisko, tel. 666 946 625 Stowarzyszenie Kraina Lasów i Jezior &#8211; Lokalna Grupa Działania, ul. Cmentarna 3, 67-112 Siedlisko tel. 68 414 53 91 tel./fax: 68 388 34 09 e-mail: biuro@klj.org..pl strona internetowa: www.klj.org.pl
Mięso kurczaka ma szerokie zastosowanie w zdrowej diecie oraz przy leczeniu osób chorych. Drób jest źródłem wysoko wartościowego białka. Piersi kurczaka wykorzystywane są w rozmaitych dietach odchudzających. Są pierwszym mięsem podawanym niemowlętom, zalecane są do spożywania przez osoby starsze. Dziś w Krainie Lasów i Jezior polędwiczki wędzone.

POLĘDWICZKI WĘDZONE
POTRAWY Z DROBIU

Autor: Gospodarstwo Rolne K.M. Wojnowscy, ul. Nowosolska 5 a, 67-112 Siedlisko, tel. 666 946 625


Składniki:

Piersi kurczaka
Naturalne przyprawy

Wykonanie:
Piersi kurczaka należy zapeklować na sucho w garnku kamiennym z dodatkiem naturalnych przypraw. Peklowanie to sposób przygotowania mięsa przed wędzeniem. Polega ono na zmieszaniu przypraw i natarciu nimi mięsa. Po odpowiednim peklowaniu dym z wędzenia wydobędzie smak i aromat oraz zakonserwuje mięso na dłuższy okres czasu. Peklowanie powinno trwać od 5 do 7 dni. Mięso wędzić powoli przez 2 dni.

Ciekawostki:
Mięso kurczaka ma szerokie zastosowanie w zdrowej diecie oraz przy leczeniu osób chorych. Drób jest źródłem wysoko wartościowego białka. Piersi kurczaka wykorzystywane są w rozmaitych dietach odchudzających. Są pierwszym mięsem podawanym niemowlętom, zalecane są do spożywania przez osoby starsze.
Wszyscy, którzy rozpoczynają przygodę kulinarną powinni pamiętać, że mięso z piersi kurczaka nie należy moczyć w wodzie, bowiem traci ono cenne składniki odżywcze.

Zobacz też: Kwaśnica, czyli kapuśniak po góralsku

Pierogi smażone z farszem z sera i ziemniaków

Dziś serwujemy niezastąpione ruskie pierogi. Według przepisu babci Zosi

Amerykaniec ze Stanów. Ciasto cynamonowe z jabłkami na niedzielę

Roladki z dzika nadziewane borowikiem

Rogaliki babci Agnieszki

Zobacz koniecznie: Lubuskie kulinaria

Wideo

polecane: Flesz: Czy grozi nam katastrofa klimatyczna?

Więcej na temat:

Komentarze

Liczba znaków do wpisania:  4000/4000

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Jeśli uważasz, że któryś z komentarzy łamie regulamin, to wyślij nam link do tego artykułu na pomoc@naszemiasto.pl

Wybrane dla Ciebie

Powiązane

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3