Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

"Paryżanki" panierowane z sosem wiosennym (przepis)

Redakcja MM
Redakcja MM
źródło: materiały prasowe
Przepis na „Paryżanki” panierowane z sosem wiosennym poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy:

  Składniki: - parówki (opakowanie) - ser żółty (3 plasterki) - mąka - jajko - bułka tarta - olej Wykonanie: Każdą parówkę owinąć w plaster sera żółtego, a następnie panierować w mące, jajku, bułce tartej i jeszcze raz w jajku i bułce. Usmażyć na głębokim oleju, na złoty kolor. Podawać z sosem wiosennym. Sos wiosenny Składniki: - słodka śmietanka 18% (250ml) - koperek (½ pęczka) - natka pietruszki (½ pęczka) - szczypior (½ pęczka) - sól i pieprz do smaku Wszystkie zioła: koperek, natka pietruszki i szczypior posiekać, połączyć ze sobą w garnku ze śmietanką. Podgrzać doprowadzając do wrzenia w trakcie często mieszając. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: "Paryżanki" panierowane z sosem wiosennym (przepis) - Warszawa Nasze Miasto

Wróć na nowasol.naszemiasto.pl Nasze Miasto