Tegoroczna edycja balu zapowiada się bardzo ciekawie. Niezapomnianych wrażeń dostarczą finaliści programu "Mam talent” Berenika Nienadowska i Acroart. Ich efektowne pokazy na pewno zachwycą wszystkich zgromadzonych. Daniem głównym będzie ogłoszenie wyników głosowania kibiców na najpopularniejszego sportowca Ziemi Lubuskiej w 2014 roku. Biorąc pod uwagę fakt jak wyrównane jest w tym roku głosowanie i rywalizacja o poszczególne miejsca, emocji podczas ceremonii wręczania nagród na pewno nie zabraknie. Tym bardziej, że o odpowiednią oprawę zadbają Sylwia Dekiert i Rafał Darżynkiewicz – dziennikarze telewizyjni, którzy wcielą się w rolę prowadzących galę.
LUBUSKI SPORTOWIEC 2014- ZAGŁOSUJ
Po części oficjalnej, przyjdzie czas na karnawałową zabawę w doborowym towarzystwie. O oprawę muzyczną zadba zespół Aquarius, o bogate menu (szczegóły poniżej) szef kuchni. Początek 30 stycznia o godzinie 20.00 w hali Wojewódzkiego Ośrodka Sportu i Rekreacji w Drzonkowie. Chcesz tam być razem z nami? Nic prostszego. Bilety na to wyjątkowe wydarzenie są nadal w sprzedaży. Cena dla pary za zaproszenie normalne to 380 zł. Dla zaproszenia VIP – 400,00 zł/para. Istnieje możliwość uzyskania zniżki przy jednorazowym zakupie dla trzech par – wówczas koszt jednego zaproszenia wyniesie 360 zł/para.
Bilety do kupienia w siedzibie "Gazety Lubuskiej” w Zielonej Górze al. Niepodległości 25 (biuro ogłoszeń), w punktach sprzedaży abilet.pl oraz na stronie abilet.pl.
Więcej informacji pod numerem: 68 324 88 35
Menu:
I. Danie gorące - (podawane do stołu)
- "Ster Styl”( polędwiczki wieprzowe okolone boczkiem z dodatkiem
opiekanych talarków ziemniaczanych i sałatki z warzyw
śródziemnomorskich, bakłażan, cukinia, papryka, fasolka żółta i
zielona, cebula)
II. Dania gorące – (podawane do stołu szwedzkiego):
- Krem z pieczarek, Rosół z kołdunami, indyki pieczone, Golonka
pieczona po bawarsku, mix pierogów (z mięsem, ruskie), filet z
kurczaka w sosie słodko-kwaśnym, schab pieczony po kalifornijsku.
III. Przekąski na zimno – (stoły szwedzkie):
- Mięsa pieczone z różnym nadzieniem
- Klopsiki mięsne z pomidorkiem koktajlowym
- Szaszłyki z mozarellą
- Ser camembert z oliwką
- Drób w auszpiku
- Koreczki śledziowe
- Roladki rybne
- Filet z indyka w auszpiku z owocami
- Pasztet wieprzowo-drobiowy w brzoskwini
- Śliwki pieczone w bekonie
- Boczek pieczony
- Wędliny podsuszane, kabanosy
- Mus cytrynowy z kawiorem
- Sałatka warzywna w rożkach z szynki
- Sałatka Gran Padano z grzankami czosnkowymi
- Sałatka grecka
- Sałatka z fasolki szparagowej na rukolii
- Sałatka śledziowa
- Sałatka pikantna
- Sałatka Nicejska (z tuńczykiem)
- Dodatki: pieczywo, dipy do mięs, marynaty
IV. Przekąski na zimno – (podawane do stołu)
- Deska serów
- Patera ciast
- Patera owoców
V. Alkohol – (stół szwedzki):
- Wino białe i czerwone półwytrawne 0,75 l.
Napoje ciepłe i zimne bez ograniczenia, w cenie na parę 0,50 wódka.
Nie tylko o niedźwiedziach, które mieszkały w minizoo w Lesznie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?