Młodzi kucharze wykonali wiele pomysłowych i smacznych dań z rybą, wołowiną i wieprzowiną. - Ich wysiłki oceniali przedstawiciele organizatorów. Trzeba było wyłonić najlepsze pierwsze miejsca w kategoriach wołowiny, wieprzowiny i dań rybnych – powiedziała nam instruktor nauczyciel, Joanna Marciniszyn.
Jury postanowiło wyróżnić trzy pary - Anetę Adamczyk i Agnieszkę Garbacz za gulasz wołowy, Grzegorza Gruszkę i Michała Kotkowiaka za polędwiczki wieprzowe zawijane oraz Filipa Wojnowskiego–Czyża i Kamila Stankiewicza za karpia w migdałach. Wszyscy wymienieni będą reprezentować nasz region nowosolski w finale wojewódzkim. W sumie w konkursie tym wystartowało dwustu uczniów z całego woj. lubuskiego.
AKCJA GAZETY LUBUSKIEJ
Wspólnie z Czytelnikami piszemy książkę kulinarną! Jeśli chcesz dołączyć się do akcji, nie czekaj!
Każdy z Was może tak naprawdę stać się jej współautorem. Przesyłajcie swoje pomysły na mail: [email protected] lub na adres: "Gazeta Lubuska”, al. Niepodległości 25, 65-042 Zielona Góra. W tytule zaznacz: "Przepis do książki”. W treści nie zapomnijcie podać także swoich danych i krótkiego opisu potrawy (skąd pomysł na nią, jaka jest jej historia, itp.). Dołączcie także dwa zdjęcia: potrawy i swojej roześmianej twarzy.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?