- Uczennice ze Skałki zachęcają do skosztowania między innymi soków produkowanych w Łącku czy kabanosów z koniny - mówi Bożena Walczak z Zespołu Szkół w Bukownie. Odwiedzający stoisko mogą też spróbować na przykład polskich wędlin, oscypków, bundzu, miodu i syropów owocowych oraz żywności ekologicznej.
"Grüne Woche", czyli "Zielony Tydzień", to największe i najbardziej prestiżowe na świecie targi żywieniowe, rolnictwa i ogrodnictwa. Są okazją nie tylko do zaprezentowania regionalnych smakołyków, ale również do promocji regionów, kultury i lokalnych tradycji. Wystawcy z całego świata chwalą się artykułami spożywczymi, przyrządami, maszynami i urządzeniami wykorzystywanymi w rolnictwie i ogrodnictwie, a także ofertą dla myśliwych i wędkarzy.
Berlińskie targi wystartowały 18 stycznia i potrwają do końca tygodnia (27 stycznia). W tym roku odbywają się po raz 78. W 26 halach o powierzchni 115 tysięcy metrów kwadratowych zaprezentowanych zostanie około 100 tysięcy ofert żywności i napojów z całego świata, tysiące zwierząt, ponad 35 tys. roślin.
"Grüne Woche" odwiedza co roku ok. 500 tys. osób.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?